Cultureel Historisch Centrum De Schierstins

Contact Info

Tuinconcert met RemoliNo

Tuinconcert met RemoliNo

Tuinconcert met RemoliNo

Trio RemoliNo met accordeon, cello, viool en fluit
Tuinconcert ´Muzikaal Europa´ bij Schierstins
Muziek waar je blij van wordt of waarvan je benen beginnen te dansen. Gewoon door de klanken van een viool, een accordeon, een cello.... niet eens versterkt. Dat is de magie van RemoliNo. Het muziektrio geeft zondagmiddag 2 juli een tuinconcert bij De Schierstins te Feanwâlden.
Het concert met de titel ´Muzikaal Europa´ begint om 15.00 uur. Reserveren is aan te bevelen. Dat kan via info@schierstins.nl of via het telefoonnummer 0511 472937. Bij regen wordt het concert uitgesteld.
RemoliNo´s muziek is geworteld in bijzondere streken en landen, van Ierland tot Oekraïne en Rusland, en van Noorwegen tot Italië. Het kan gaan om Ierse folk, zigeuner- of Jiddische of andere muziek. Altijd muziek met een verhaal.
Doordat RemoliNo geen ‘mainstream’ muziek maakt, is de bekendheid bij het grote publiek beperkt. Toch bevat deze onopvallende oester prachtige muzikale parels. De groep heeft een enorme ‘staat van dienst’, gezien alle eerdere projecten en de opleiding en ervaring van de muzikanten Carel van Leeuwen, Herman Peenstra en Marcel Prins. Ook de spontane manier van muziek maken spreekt mensen aan: ‘Deze mannen maken geen muziek, ze zijn muziek!’, is een van de opmerkingen na een optreden van het trio.
Herman Peenstra (accordeon) is na zijn conservatoriumopleiding in Leeuwarden betrokken geweest bij verschillende volksmuziekensembles. Met Kopácka legde hij zich toe op Oost-Europese muziek en met het klezmerorkest Di Gojim peelde hij Jiddische melodieën. Peenstra reisde naar diverse landen om samen met anderen te spelen en ook van anderen te leren, zoals in onder andere Macedonië, Rusland, Siberië, Japan, Indonesië, Canada en Midden- Amerika. De ensembles waar hij momenteel in speelt - RemoliNo en Baro Drom - profiteren daarvan.
Toen Carel van Leeuwen in aanraking kwam met zigeunermuziek studeerde hij cello aan het conservatorium in Groningen. Het was liefde op het eerste gezicht. Deze muziek bood hem alles wat hij tot dan toe in muziek had gemist. Het contact met medemuzikanten en publiek, de vrijheid van het improviseren en niet te vergeten het plezier tijdens het spelen. Zowel qua repertoire als qua instrumentkeus heeft hij zich tot veelvraat ontwikkeld: behalve met de cello kan hij goed overweg met de fluit en contrabas. Hij begeleidde fado-zangeres Nynke Laverman bij haar muziekproject Sielesâlt.
Marcel Prins werd door de zigeuner muziek gegrepen toen hij als 12-jarige met zijn ouders op vakantie ging in Bulgarije. Hij heeft verschillende dansgroepen met zijn viool begeleid en treedt al weer jaren op in Remolino, met veel enthousiasme.


De entreeprijs is - inclusief pauze-consumptie - € 16,50 (donateurs Schierstins € 14,50)