Cultureel Historisch Centrum De Schierstins

Contact Info

Expositie ´Erop en eronder´ van Mia Westerhof

Expositie ´Erop en eronder´ van Mia Westerhof

Westerhof schildert bij bezige bouwvakkers en archeologen                    
FEANWALDEN -  Kunstschilder en tekenaar Mia Westerhof mag graag zijn op plekken waar gebouwd en gegraven wordt. Archeologische opgravingen vindt ze ook heel bijzonder om op doek te zetten. Haar expositie ´Erop en Eronder´  in de Schierstins toont haar werk, dat zich voor een belangrijk deel afspeelt in Noord-Nederland.
De expositie van haar schilderijen en tekeningen is vanaf begin november t/m 10 december te bezichtigen. De openingstijden zijn donderdag en zondag van 13.30-16.30 u., vrijdag en zaterdag van 10.30-16.30 uur. (NIET OP ZONDAG 3 DEC. I.V.M. CONCERT)
De aanleiding voor de expositie in de Schierstins is een eerdere opgraving in het Zuid-Friese Warns, waarbij archeologen op zoek waren naar overblijfselen van een oude stins. Eenzelfde soort gebouw als de Schierstins, het enige overgebleven torenkasteel van Noord-Nederland. Het leek haar leuk om ook in een stins te exposeren en daarbij ook de Schierstins zelf uit te beelden.

Mia Westerhof  is geboren in Haulerwijk (1955) en na een lerarenopleiding ´tekenen en handvaardigheid´ studeerde ze in 1993 cum laude af aan de kunstacademie Minerva in Groningen.. Ze woont en werkt in Den Haag.
Als zelfstandig kunstenaar maakt ze vrij werk en werk in opdracht. Een hoogtepunt is de tekenopdracht voor de Eerste Kamer der Staten-Generaal in Den Haag. Sinds april 2015 worden zeefdrukken van het gebouw van de Eerste Kamer aangeboden bij het afscheid van de zittende Statenleden.
De inspiratie voor haar schilderijen en tekeningen haalt de kunstenares uit niet- alledaagse straatbeelden. Ze heeft een voorkeur voor locaties waar gebouwd of gegraven wordt. Actuele landschappen noemt ze dat. Tussen 1997 en 2015 trokken naast archeologische opgravingen (Romeinse sporen bij Wateringse Veld en terponderzoek in Friesland) andere opzienbarende bouwprojecten haar aandacht. Zo kreeg ze toestemming om op prominente plekken op de Noord-Zuidlijn in Amsterdam de bouw te registreren. Maar ook de aanleg van de N381 in Zuidoost Friesland en de bouw van Forum in Groningen zijn te zien op de expositie in de Schierstins.
Meer over Westerhof op o.a. www.miawesterhof.kunstinzicht.nl www.hkk.nl en www.kunstenaars.nu.