De Schierstins is in overeenstemming met de landelijke Corona richtlijnen, tot de musea weer open mogen, gesloten voor bezoek.

Programma onder corona-voorbehoud!

Schierstins-tuin met bloeiende stinzenflora wel geopend

Week 9: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag 13.30-17.00 u.

 

De Schierstins-tuin is de komende tijd een lust voor het oog met al die bloeiende stinzenflora. Het is als het ware een wisselexpositie van steeds weer andere plantjes. Op dit moment is de tuin één paarse kleur van (boeren)krokussen, maar ook het lenteklokje (foto bij boograam) en het dubbele sneeuwklokje (dubbel aantal bloemblaadjes) staan in bloei. Ook het struikje kornoelje aan de achterzijde van het gebouw laat zijn gele kleur zien.

 

 

Zaterdag 10 April - Concert Mellow Swing Jazztrio

 

Het Mellow Swing Jazztrio speelt beroemde jazz standards en bossanova's in ritmes van uptempo tot lazy-swing en mooie ballads. Maar het trio speelt ook pop-gerelateerde songs in een ‘jazzy’ stijl, zoals van Sting, Elvis Presley en Stevie Wonder. De unieke klankmix van gitaar en saxofoon, ondersteund door een vloeiende ‘bassline’, zorgt voor een prachtig open geluid waardoor de melodie en improvisatie goed tot hun recht komen en het prettig is om naar te luisteren.

Het trio bestaat uit Joan Krukkert (contrabas), Peter Swart (saxofoons) en Mar Weber (gitaar). Deze keer is ook zangeres Inge Alberts van de partij. Zij stond net als Peter Swart al een paar keer eerder op het podium van de Schierstins met het Quatre Tickets de Swing. Haar prachtige stem was toen te horen in met name Franse chansons, maar kan ook goed overweg met het Engels en Italiaans. Alberts en Swart komen beiden uit Twente.

Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 14,50 (donateurs € 12,50).

 

 

Vrijdag 30 April - Mei-lezing: Joodse kinderen in Friesland door Marja Boonstra

In 1942 en 1943 zijn naar schatting 210 Joodse kinderen uit Amsterdam naar Friesland gesmokkeld en bij Friese gezinnen ondergebracht. LC-journalist Marja Boonstra vertelt tijdens deze mei-lezing over de zoektocht naar deze kinderen. Waar zijn ze opgevangen, waar zijn ze gebleven, hoe is het ze vergaan? Voor deze speurtocht riepen de media de hulp in van de Friese bevolking. Het is een bijzondere oorlogsgeschiedenis: naast deze kinderen speelden het Friese verzet en ook heel veel gewone gezinnen een rol. In de expositiezaal van dit mooie middeleeuwse torenkasteel.

Aanvang: 15.30 uur

 

 

Zaterdag 8 Mei - Dag van de Friese amateurarcheologie

(ontmoeting en taxaties)

Open: 11.00 - 17.00 uur

 

 

Zondag 13 Juni - Tuinconcert ‘Tijdloos’ Marjolein Meijers

marjolein meijers

De ervaren zangeres en muzikant Marjolein Meijers – bekend van De Berini’s – komt in de Schierstins met de instrumentalisten Walter en Onno Kuipers.

Marjolein Meijers maakt al een leven lang muziek. Vorig jaar stond ze maar liefst 40 jaar op de planken. Met De Berini´s raakte ze bekend in Nederland, maar ze speelde ook met andere bandjes en met Jan Rot. Solo treedt ze op met haar vaste muzikanten, de broers Walter en Onno Kuipers. Zij zingt en speelt bas, gitaar en banjo. Walter Kuipers hanteert de viool, mandoline, bouzouki en doedelzak en Onno Kuipers zit achter accordeon, trekzak en gitaar. De laatste heeft studio-sessies gedaan voor onder anderen Rob de Nijs, Gé Reinders en Toon Hermans. Broer Walter heeft veel samengewerkt met muzikanten in de folkmuziek. Hij was onder anderen betrokken bij optredens van Linde Nijland.

Zie verder website Marjolein Meijers. Het blad ‘Quote schreef over de eerdere programma`s van de Marjolein Meijers Band: ,,De afwisseling waarmee dit alles wordt gebracht resulteert erin dat het publiek in een emotionele achtbaan terechtkomt. Vrolijkheid, verdriet, verbazing en uitzinnigheid in een recordtempo. Muzikanten Walter en Onno Kuipers steunen haar als een geoliede machine.´´

 

 

Zaterdag 14 Augustus - Fietstocht ‘Ode aan het Landschap’ (ca. 40 km).

 

Aanvang: 10.00 - 13.00 uur, Sluiting 17.00 uur.

 

 

Zaterdag 21 Augustus - Theun de Vriesboekendag

(boekenmarkt, kunst en kitsch, verhalen e.d.)

Geopend: 10.00 - 17.00 uur.

 

 

Zaterdag 28 Augustus - Brommels wandeltocht 10 en 20 km.

De Schierstins sluit zich bij het jaarlijkse Brommelsfestijn aan door twee wandeltochten te organiseren langs Brommels-plekken.

Uiteraard kunnen de deelnemers onderweg brommels ofwel bramen plukken en hier en daar zijn tuinen, ateliers en dergelijke open.

Voor de 20 km start 9.00-10.00 uur

Voor de 10 km start 10.00-11.00 uur

 

 

Wijzigingen voorbehouden!

Informatie via tel. 0511-472937.

N.B. Bij reservering voor een concert e.d. kunt u zich opgeven via de telefoon of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (pas als uw e-mail bevestigd is, staat de reservering vast!)

Tip: als u donateur wordt, krijgt u tweemaal per jaar het programma gratis toegezonden, korting op de meeste concerten en lezingen en gratis toegang tot alle exposities!
Activiteiten uit het verleden kunt u in ons archief (zie onder programma hier boven) bekijken.

Sociale media

U vindt de schierstins ook op:     Facebook    Facebook    en    Twitter    Twitter