Reserveren is gewenst: en we vragen op last van de overheid een bewijs van inenting of recente test tegen corona. Om te controleren of het bewijs van u is vragen we ook een identiteitsbewijs.

Programma onder corona-voorbehoud!

 

Donderdag 21 Oktober - Poppentheater ´Alle Eendjes´ voor 3-6-jarigen en (Groot)ouders.

Marjanne Peters

Poppenspeelster Marjanne Peters brengt de voorstelling ‘Alle Eendjes’.

´Alle eendjes´ is een interactieve vertelvoorstelling voor peuters en kleuters, met veel liedjes, begeleid op de gitaar. De voorstelling duurt 35 tot 45 minuten. We zien hoe een eendenkuikentje geboren worden en beleven mee hoe hij de sloot ontdekt. Het wordt een beetje te spannend voor hem als er een reiger over komt vliegen. Maar gelukkig is zijn mama in de buurt.

Poppentheater Peterselie is gevestigd in het Drentse Westdorp en gespecialiseerd in peuter- en kleutertheater. De voorstellingen zijn speciaal voor deze leeftijdsgroep gemaakt. Het theater van Marjanne Peters reist door het hele land met intieme interactieve vertelvoorstellingen met poppen, voor kinderen vanaf 2 jaar, maar ook voor volwassenen. Verder zijn er workshops op het gebied van poppenspel, en geeft Poppentheater Peterselie meespeelvoorstellingen.

Reserveren is aan te bevelen, vanwege de te verwachten drukte: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0511-472937. Bij overboeking is er waarschijnlijk een tweede voorstelling om 15.30 uur. Ouders en grootouders die er ook bij willen zijn, zullen vanwege de overheidseisen een bewijs van inenting of recente test tegen corona moeten laten zien. In de herfstvakantie biedt De Schierstins ook speurtochten aan voor kinderen.

Aanvang: 14.00 uur
Entree: € 5,00 voor iedereen, excl. consumpties.

 

 

Zaterdag 30 Oktober - ‘Duistere’ wandeltocht met verhalen in kader van Nacht van de Nacht

Voor derde keer doet De Schierstins uit Feanwâlden mee aan de landelijke Nacht van de Nacht: er is een wandeltocht van circa 5 kilometer uitgezet, waarbij op twee plekken verhalen worden verteld of voorgelezen.

De mensen lopen in groepen de route. Het gaat in dit traject met name om de veranderingen die zich ten oosten en zuiden van Feanwâlden hebben afgespeeld, maar ook verhalen over wonderdokter Grutte Wopke en een spookverhaal over de Goddeleaze Singel. Eén van de verhalen speelt zich op een zeer speciale plek, die de organisatie nog even geheim houdt. De eerste groep vertrekt om 19.30 uur, daarna volgt elk half uur een volgende groep.

Het is de 12e keer dat in Nederland de Nacht van de Nacht wordt gehouden. Het doel hiervan is aandacht te vragen voor de verstoring van de natuur door de grote hoeveelheden kunstlicht. Al dat licht verstoort de nachtelijke natuur en kost veel energie. In het hele land – Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld – zijn activiteiten rond de Nacht van de Nacht.

Vanwege de corona-maatregelen moet gereserveerd worden bij de Schierstins. Bovendien dienen deelnemers een bewijs van inenting of recente test tegen corona te tonen. Voor inlichtingen en reserveringen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en tel. 0511 472937.

Aanvang: vanaf 19.30 uur
Entree: € 9,50 (donateurs € 8,50), inclusief consumpties.

 

 

Tongersdei 4 Novimber - AFUK - De Grize oer de Grouwe

Sjoerd Bottema fertelt oer en út syn spûkeboek 'De grize oer de grouwe': tsjustere praktiken, grouwélich en grousum, mar ek gauris fermaaklik. Oer duvels, heksen, spûken en oar rosmos.

Jaap Louwes dêrnjonken, besjongt de deistige dingen mar ek it needlot. It Frysk is foar him is in prima blues- en rock&roll taal. Yn 2019 ferskynde Jaap syn meast resinte c.d. “Set ‘m op ” mei titels as “Memmen by it stek” en “Spikerjack”.

De AFUK yn Ljouwert docht de organisaasje.

Oanfang: 20.00 oere (ynrin fan 19.30 oere ôf)
Yngong: fergees

 

 

Vrijdag 12 November - Lezing reis - Dwaalspoor

Marica van der Meer uit Workum is avonturier, fotograaf en schrijfster. Met prachtige foto´s en filmmateriaal vertelt ze over reizen van Zuid-Amerika naar Noord-Amerika, waar ze voor het eerst hoort over een exotisch virus in China…

Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 8,50 (donateurs € 7,50).

 

 

Zondag 14 November - Concert Ivoriana Trio (NNO)

werken van o.a. Rossini, Donizzetti en Glinka
Hanka Clout – klarinet
Marijke Zijlstra – fagot
Martijn Willers – piano

Wegens corona-maatregelen zal een bewijs getoond moeten worden van inenting of recente test. Reserveren aan te bevelen.

Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 16,50 - donateurs € 14,50 (inclusief 1 consumptie).

 

 

Zondag 12 December - Concert C’est ma route - Edouard en Gerard

Edouard

Edouard (Bourgogne, 1973) kwam 20 jaar geleden naar Nederland. Hij begon zijn carrière in een popband maar hij realiseerde zich al snel dat zijn passie ergens anders lag: chansonnier en singer-songwriter. Hij is geïnspireerd door zangers als Jacques Brel en Leonard Cohen.

In zijn huidige liedjesprogramma C’est ma route verhaalt de Frans-Nederlandse zanger-gitarist Edouard over zijn turbulente leven in Frankrijk en Nederland. Hij brengt bekende Franse chansons, eigen repertoire en Engelse en Nederlandse liedjes, die stuk voor stuk zijn levenspad illustreren. Tussen de liedjes door blikt hij terug op zijn verleden. Op zijn jeugd met een drankzuchtige vader. Op de kwetsbaarheid die hij daaraan overhield. En op zijn eigen dieptepunt. Toch is C’est ma route geen somber verhaal. Edouard verruilt op zeker moment de misère voor geluk. Geluk dat hij vindt in de muziek. Zijn liederen ademen een Franse sfeer.

C’est ma route is een melancholiek liedjesprogramma met een happy end. Edouard weet mensen te raken met zijn ontwapenende zangstijl en zijn openhartige levensverhaal. Een verhaal waarbij de humor niet ontbreekt. Om een indruk van zijn muziek te krijgen, is het goed om enkele nummers van hem op Edouard: www.edouardvdv.com te laten afspelen.

Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 16,50 (donateurs € 14,50).

 

 

 

Wijzigingen voorbehouden!

Informatie via tel. 0511-472937.

N.B. Bij reservering voor een concert e.d. kunt u zich opgeven via de telefoon of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (pas als uw e-mail bevestigd is, staat de reservering vast!)

Tip: als u donateur wordt, krijgt u tweemaal per jaar het programma gratis toegezonden, korting op de meeste concerten en lezingen en gratis toegang tot alle exposities!
Activiteiten uit het verleden kunt u in ons archief (zie onder programma hier boven) bekijken.

Sociale media

U vindt de schierstins ook op:     Facebook    Facebook    en    Twitter    Twitter