Za. 29 okt. - Konsert Grytsje Kingma en Rob Dujardin

Mei sang, gitaar en fioel. Genre: klassyk/pop/filmmusyk/eigen lietsjes

Grytsje Kingma en Rob Dujardin

‘Geweldig’ en ‘We hebben genoten’ waren enkele reacties in het gastenboek na het concert van singer-songwriter Grytsje Kingma en multitalent Rob du Jardin op zaterdag 29 oktober. Het concert – met zang, gitaar, viool en trompet - omvatte een groot aantal Friestalige luisterliedjes en het publiek genoot van de mooie teksten en zang van Grytsje en het virtuoze vioolspel van Rob.

'Wytfear' - Grytsje Kingma en Rob du Jardin

 En van eerder optreden 'In liet dat net bestiet' fan Grytsje Kingma en Rob du Jardin

Grytsje Kingma besloot in 2008 haar passie voor zang en het schrijven van Friestalige liedteksten in praktijk te brengen. Sindsdien heeft ze samen met violist/entertainer Rob du Jardin regelmatig opgetreden. Daarnaast begon ze een solo-carrière. Haar teksten zijn herkenbaar en zitten taalkundig prima in elkaar. Ze weet met haar zuivere stem een gevoelige snaar te raken, waarbij het Fries de taal van het hart spreekt.

Rob du Jardin is een in Zwitserland geboren Amsterdammer, die aan het conservatorium afstudeerde op viool en solfège. Hij werd altviolist bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Vanwege gehoorproblemen moest hij stoppen en ging bedrijfskunde studeren aan het instituut Nijenrode. Later studeerde hij af als o.a. psychotherapeut en journalist.Hij won in 2009 de publieksprijs bij het Friese songfestival Liet. Hij werkte mee aan de jazzy single-cd Fekânsjeblues, met Wiebe Kaspers en Jan-Ruerd Oosterhaven. Verder is hij betrokken bij het Kwartettenkoor van Hindrik van der Meer en gospelkoor New Creation. Sinds 2013 speelt hij trompet in het Harmonieorkest Groot Excelsior. Een jaar later kwam zijn cd Alpefries uit. Het nummer Skettens haalde de 20e plek op de Friese top-100 van 2014.