Za. 21 okt. - Marjolein Meijers met ´Muziek!´

marjolein meijers

De ervaren zangeres en muzikant Marjolein Meijers – bekend van De Berini’s – komt in de Schierstins te Feanwâlden. Met de instrumentalisten Walter en Onno Kuipers brengt zij een soort muzikale wereldreis als een soort muziektheater.

Marjolein Meijers maakt al een leven lang muziek. Vorig jaar stond ze maar liefst 40 jaar op de planken. Met De Berini´s raakte ze bekend in Nederland, maar ze speelde ook met andere bandjes en met Jan Rot. Solo treedt ze op met haar vaste muzikanten, de broers Walter en Onno Kuipers. Zij zingt en speelt bas, gitaar en banjo. Walter Kuipers hanteert de viool, mandoline, bouzouki en doedelzak en Onno Kuipers zit achter accordeon, trekzak en gitaar. De laatste heeft studio-sessies gedaan voor onder anderen Rob de Nijs, Gé Reinders en Toon Hermans. Broer Walter heeft veel samengewerkt met muzikanten in de folkmuziek. Hij was onder anderen betrokken bij optredens van Linde Nijland.

Het programma ´Muziek!´ heeft veel nieuwe muziek en nieuwe liedjes, die Nederlandstalig zijn. Marjolein Meijers neemt de bezoekers mee op wereldreis: van Rotterdam gaat zij via Ierland, Bulgarije en Turkije,met een grote zwaai naar Amerika. ´Muziek!´ staat niet alleen bol van prachtige muziek, maar zit vol vrolijke en ontroerende verhalen. Meijers en de beide Kuipers laten de muziek bruisen en zinderen en de gasten lachen en ontroeren. Zie verder website Marjolein Meijers. Het blad ‘Quote schreef over de eerdere programma`s van de Marjolein Meijers Band: ,,De afwisseling waarmee dit alles wordt gebracht resulteert erin dat het publiek in een emotionele achtbaan terechtkomt. Vrolijkheid, verdriet, verbazing en uitzinnigheid in een recordtempo. Muzikanten Walter en Onno Kuipers steunen haar als een geoliede machine.´´