Vr. 6 okt. - ‘Theun de Vries en de muziek´

Theun de Vrieslezing door Theo Laceulle - met pianomuziek door Mirsa Adami

Organisatie: Th. de Vries Genootschap

Theunmuzieklezing2

De jaarlijkse Theun de Vrieslezing belooft dit jaar iets bijzonders te worden: een concertlezing rondom de muziekromans van de in Feanwâlden geboren schrijver van nationaal belang. Het thema is dan ook Theun de Vries en de muziek. In het enorme oeuvre van Theun de Vries - zo’n 160 titels! - zitten veel publicaties waarin musici en componisten een grote rol spelen. Bekende titels zijn o.a. De Première, Motet voor de kardinaal, De dood kwam met muziek en Bruiloftslied voor Zwaantje.

Muziekliefhebber, zanger en violist Theo Laceulle heeft voor deze concertlezing enkele verrassende keuzes gemaakt uit het muzikale werk van Theun de Vries. Hij zal ze kort toelichten.

 

 

Mirsa Adami

De door Laceulle uitgekozen fragmenten uit de muziekromans worden omlijst door pianiste Mirsa Adami. Zij studeerde als uitvoerend musicus met lof af aan het Sweelinck Conservatorium. Adami is momenteel repetitor bij de Nieuwe Opera in Amsterdam en geeft regelmatig recitals in binnen- en buitenland. Zo was ze te horen op het Prinsengrachtfestival en in het Concertgebouw in Amsterdam. Mirsa Adami speelt tijdens de lezing o.a. muziek van Bach, Debussy, Albeniz, Scarlatti, Puccini en Mozart.

 

 

Ook wordt het eerste exemplaar van het bibliofiel uitgegeven gedicht Scarlatti van Theun de Vries aangeboden aan Alexandra de Vries, dochter van de auteur.