Vr. 17 nov. - Wijnproeverij met muziek

Melancolique

Wat is er heerlijker dan een lekker glas wijn bij prachtige accordeonmuziek?

Muziek van het topduo Accordéon Mélancolique en een wijnproeverij zijn de ingrediënten voor mooie vrijdagavond.

Het accordeonduo bestaat uit Jean-Pierre Guiran (Vlissingen, 1957) en Cherie de Boer (Batavia, 1950). In 1997 trad Accordéon Mélancolique op voor onder andere de toenmalige Amerikaanse president en First Lady Bill en Hillary Clinton, kroonprins Willem-Alexander en premier Wim Kok. Dat was tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van het Marshallplan in Rotterdam.

Hun eerste cd L'Imparfait du Cœur verscheen in 1998 en werd door het Zweedse accordeontijdschrift Dragspelsnytt uitgeroepen tot de beste accordeon-cd van 1999. Naar aanleiding daarvan speelden ze in de zomer van 2000 en 2003 op festivals in IJsland en Denemarken. Van vijf van de zeven door het duo uitgebrachte cd’s is de muziek ook in de vorm van bladmuziek uitgegeven.

Accordéon Mélancolique, dat al weer jaren in de monumentale pastorie van Sint Jacobiparochie woont, heeft een voorliefde voor Franse chansons en de zogenaamde valse musettes. Dat is niet toevallig. In de jeugd van Cherie en Jean-Pierre kwam weliswaar de popmuziek op, maar tot eind jaren ’60 was er ook veel Franse muziek op de radio te horen: Edith Piaf, Charles Aznavour, Jacques Brel, Adama, Moustaki enzovoorts. Bovendien werd er in huize Guiran veel Frans gezongen; Guirans vader was namelijk Fransman.

De bezoekers mogen proeven aan 2 witte en 4 rode wijnen en mogelijk een dessert- of zoete wijn. Het bedrijf Vinoteca il Casale uit Ryptsjerk verzorgt de wijnproeverij met stokbrood. Het bedrijf is gespecialiseerd in Italiaanse wijnen en om die reden gaat Accordéon Mélancolique ook Italiaanse muziek spelen.

Zie Accordéon MélancoliqueVinoteca il Casale.