Donderdag 1 Maart - Nieuwe avonturen van Jan Klaassen - Poppentheater Anansi

Jan-Klaassen

(foto Jeanet Brandsma)

Op de donderdag van de krokusvakantie brengt Poppentheater Anansi een mooi kinderprogramma ‘Nieuwe avonturen van Jan Klaassen’. Het is de specialiteit van de ervaren speelster Gitta Lichthart.

Poppentheater Anansi laat de held van de poppenkast weer voor het voetlicht komen. Omdat Katrijn het voorjaar in haar hoofd heeft, belooft dat voor Jan niet veel goeds. Op de baby passen en helpen met de voorjaarsschoonmaak? Om ziek van te worden. Hij heeft liever zijn eigen avonturen. In de Schierstins speelt ze naast ‘Jan Klaassen en de schoonmaak’ een eigen avontuur van Jan Klaassen. Naast Jan Klaassen, Katrijn en de baby zullen nog meer figuren de revue passeren. Samen zorgen ze voor ouderwets speelplezier. En jij als kind en u als pake en beppe of als ouder kunnen er zelf bij zijn.

Gitta Lichthart van Poppentheater Anansi wil naast haar andere poppentheatervoorstellingen toch ook graag de traditionele Jan Klaassen en Katrijn-poppenkast voort laten bestaan. Het zou jammer zijn zo’n lange traditie te laten verdwijnen. Het hoort bij ons culturele erfgoed. Sinds 2012 is er gelukkig in Amsterdam de Jan Klaassen Academie en zij was één deelnemer van het eerste uur. De Jan Klaassen poppenkast was vroeger niet specifiek voor kinderen bedoeld, maar meer voor volwassenen.

Het is daarom niet voor de allerjongste kinderen deze keer maar voor kinderen vanaf 4 jaar; ouders of pakes en beppes zijn ook welkom. 

Gezien de verwachte belangstelling is reserveren aan te bevelen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0511-472937. Bij een grote toeloop is er eventueel om 15.30 uur een 2e voorstelling