Zaterdag 17 Maart - Anna & Us Heit

Theaterstuk over de Friese Nassaus met humor en tragiek

Anna-en-us-heit

willem lodewijk van nassau

 

 

De Schierstins ontvangt hoog bezoek: stadhouder Willem Lodewijk en zijn vrouw Anna. Anna, dochter van Willem van Oranje, is de hoofdfiguur in het stuk. Zij huwde op 25 november 1587 in de Martinikerk met haar neef Willem Lodewijk. Binnen de familie gaf het huwelijk veel ophef, vanwege de ‘bloedzonde’. Anna overleed na zeven maanden huwelijk. Us Heit, zoals de Friezen Willem Lodewijk liefkozend noemen, hertrouwde nooit.

Van Ravesteijn Theater en Events brengt het 16e-eeuwse duo als Anna & Us Heit op het podium als muzikaal theaterstuk met humor en tragiek.

Jan-Dirk van Ravesteijn speelt in Leeuwarden regelmatig de rol van Us Heit tijdens de stadswandelingen. Hij wilde meer weten over de beweegredenen van het huwelijk en deed onderzoek in binnen- en buitenland. Dat resulteerde in deze voorstelling. Us Heit draagt een familiegeheim met zich mee dat alles verklaart en vertelt haar na al die eeuwen de harde waarheid. Hierdoor wordt hun huwelijk ernstig op de proef gesteld.

Deze productie gaat langs de theaters in het jaar van de Culturele Hoofdstad Leeuwarden/Friesland 2018. De productie is mede mogelijk is gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de gemeenten Franekeradeel en Leeuwarden.

Meer informatie via Wij maken mooie momenten.