Zaterdag 28 April t/m Zondag 24 Juni - Lente-expositie Grûn van kunstschilder - Doet Boersma

Boersma.Doet.Sinneljocht kl

Sinneljocht

De Leeuwarder kunstschilder Doet Boersma is een nieuwe weg ingeslagen in haar schilderwerken. Ze laat in haar nieuwe werk de ‘onzichtbare processen’ in de natuur zien. Na jaren landschappen geschilderd te hebben, wil ze meer de essentie laten zien. Geabstraheerd geeft Doet de natuurlijke processen weer, zoals de vruchtbaarheid van de aarde (in het Fries: grûn), het wortelen, de invloed van licht en water, maar ook de verleiding voor insecten door kleur en geur. In het onderwerp ‘landschap’ kan Doet haar kunstenaarschap kwijt: kleur, vorm, sfeer, dynamiek en abstracties. Dit resulteert in een bombardement van kleur, want Doet is een volbloed colorist. Toch maakt ze ook ingetogen werk, uiterst subtiel van kleur en sfeer.

Doet Boersma (Wjelsryp, 1958) doorliep de lerarenopleiding (tekenen en handvaardigheid) in Leeuwarden en de kunstacademie Minerva in Groningen. Zij heeft zelf in de Friese hoofdstad de Kunstacademie Friesland opgezet in het voormalig gemeentehuis van Leeuwarderadeel aan de Schrans. Bovendien geeft ze ook elders teken- en schildercursussen. Ze exposeert regelmatig als ‘artist in residence’ in het buitenland, zoals China, Ierland, Italië, Portugal en de Verenigde Staten.

Bovendien organiseert ze op zaterdag 2 juni tussen 10.00 en 16.00 uur voor de tweedemaal een tekenwandeltocht, waarbij over een mooie route van maximaal 4 kilometer gewandeld en getekend wordt. Opgave kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Kunstacademie Friesland in Leeuwarden).