Zaterdag 25 Augustus - Theun de Vriesboekendag 2018

Theun de Vries Boekendag

Tijdens de Theun de Vriesboekendag organiseert De Schierstins deze keer weer taxaties voor diverse voorwerpen van de prehistorie t/m de 20e eeuw en boeken. De taxaties zijn van 10.00-15.00 uur door allrounder Lútzen Haak en archeoloog drs. Evert Kramer.

Bovendien vertelt Gerda van der Wijk vanaf 12.00 uur elke drie kwartier een of meer mooie verhalen van Friestalige schrijvers. Ook staat er deze keer een boekbinder bij de boekentafels. Een ervaren accordeonist zorgt tijdens de dag voor extra sfeer en gezelligheid.

Voor kinderen vanaf 6 jaar (en volwassenen) is er ook wat speciaals: een demonstratie ‘spelen met poppen’ van Tieneke van Montfort. Zie ook bij Raponsje in Feanwâlden.

Bezoekers kunnen de volgende exposities bekijken tijdens deze ‘open dag’: het historische ‘Het Laatste Friese torenkasteel’ en de Theun de Vrieskeamer en het prachtige ‘Raponsje in Feanwâlden, een expositie in textiel’ van de Schierstins-textielgroep.

De organisatie van deze dag is in handen van de plaatselijke middenstandsvereniging Handel en Ambacht (HAB) en Stichting De Schierstins.