Zaterdag 22 September - Concert Classic Jazz Five

ClassisJazzFive

Het nieuwe culturele seizoen begint met een jazz-concert van Classic Jazz Five. De band met ervaren musici treedt op met jazz-muziek uit de jaren ’20 tot ’40 van de vorige eeuw, met soms een knipoog naar wat later kwam. Classic Jazz Five bestaat uit vier mannen en één vrouw uit verschillende plaatsen in Friesland. Officieel heet de band het New Orleans & Swing Combo Classic Jazz Five. De vijf comboleden hebben ieder naast hun samenwerking in deze band al vele jaren ervaring in diverse bands en orkesten, zowel in het moderne-, het mainstream- als het klassieke jazzrepertoire.

Hans Meijer bespeelt de trompet en de fluegelhorn (bugel) en neemt enkele zangnummers voor zijn rekening. Hij heeft als trompettist in diverse bands het moderne jazzrepertoire beoefend, maar voelt zich evenzeer thuis in de klassieke jazzmuziek. Daarnaast organiseert hij jazzconcerten en workshops in het kader van Centrum Traditionele Jazz Harlingen.

Marten Visser is trombonist in mini- en bigband formaties en geniet daarnaast bekendheid als dichter in het Frysk en het Nederlands. Marten levert in de Schierstins naast zijn muzikale inbreng een literaire bijdrage aan deze avond.

Frits Landesbergen sr. is de nestor van een bekende Nederlandse jazzdynastie en is op banjo & gitaar al decennia gepokt en gemazeld in ieder denkbaar jazzrepertoire.

Contrabassiste Dicky Meijer heeft in de afgelopen jaren met het duo Ladies in Jazz in het jazzclubcircuit en op bijzondere events gespeeld.

Jilt Drenth is al vele jaren een ervaren en veel gevraagde drummer, actief in meerdere muzikale formaties.

Als Classic Jazz Five zullen deze musici zorgen voor een ontspannen muzikale avond, waarop voor het publiek menig herkenbaar nummer de revue zal passeren!