Zaterdag 29 September - Theun de Vries-kuier rondom Feanwâlden

De meesterverteller Douwe Kootstra voert opnieuw iedereen die belangstelling heeft langs de idyllische plekjes, die er nog steeds rondom Feanwâlden/Veenwouden zijn. Over die plekjes heeft de in Feanwâlden geboren auteur Theun de Vries met verve geschreven. De wandeling voert over schilderachtige weggetjes en paden langs de plekken van het jongetje Wilt Tjaarda en zijn familie, waarover De Vries tal van verhalen op papier heeft gezet.

Maar de kuiertocht voert ook langs het geboortehuis van de schrijver en de plek waar hij zijn vroegste jeugd heeft gewoond. Douwe Kootstra verstaat de kunst de luisteraars terug te voeren naar de tijd van die oude verhalen.

Het startpunt van de ca. 4 kilometer lange wandeling is bij De Schierstins, waar de bezoeker om 13.30 uur begint met een kop thee of koffie. Ook na afloop van de wandeling is er tijd om even bij te komen en de exposities in De Schierstins te bekijken. De consumpties worden genuttigd in de Theun de Vries-keamer, waar de bijna complete boekencollectie van de schrijver en persoonlijke zaken zijn uitgestald. Bij echt slecht weer zorgt Douwe Kootstra voor een even boeiend binnenprogramma.