Zaterdag 17 November - Concert Vocal Group Stim uit Dokkum - ´STIM zingt anders’

Stim

De schatkamer van het Nederlandse luisterlied ligt vol met prachtige liedjes. Mooie melodieën en fraaie teksten: van ontroerend tot hilarisch en ironisch. De titel van het concert verwijst naar het lied ‘Anders’ van Herman van Veen. Maar er zijn ook nummers van Stef Bos, Coldplay, Klein Orkest en Daniël Lohues te horen. De luisterliedjes zijn speciaal geschikt gemaakt voor close harmony (meerstemmige zangstijl) en a capella.

De luisterliederen worden afgewisseld met gedichten van Nederlands bekendste dichters. De ervaren musicus Titus Steegstra is dirigent en creatief leider, terwijl Machiel Keekstra voor de begeleiding op de piano zorgt. Een recensent schreef over ‘Stim zingt Anders’ onder andere: ,,Bij elke meerstemmigheid was er eenheid in harmonie en dynamiek…Met Keekstra achter de piano en af en toe Steegstra daarbij op basgitaar kregen alle nummers een bijzonder mooie instrumentale omlijsting.”

Vocal Group Stim begon 12 jaar geleden. In 2006 vond een aantal ervaren zangers en zangeressen elkaar in de close harmony en a capella, terwijl zij eerst klassieke en andere werken zongen. Met vocale, meerstemmige arrangementen van bekende en minder bekende liedjes heeft de groep inmiddels een goede reputatie opgebouwd in het Friese vocale podiumcircuit.

In 2015 bracht Stim de eerste muzikale theatervoortelling op de planken: ‘It lûd fan de wjukslach’, geschreven door Tryater-acteur Theo Smedes. Stim-leider Steegstra legt uit wat de groep voor ogen staat: ,,In onze programma’s willen we mensen meenemen op een reis door een gevarieerd muzikaal landschap. Juist die variatie vinden wij belangrijk. Wij willen mensen laten genieten van een geweldig genre binnen de muziek, maar daarbij ook niet vergeten zelf te genieten.