Zaterdag 8 December - Concert Gerard & Compagnie

Gerard & Compagnie

De akoestische muziekgroep Gerard & Compagnie brengt het publiek in 19e- en 20e-eeuwse Amerikaanse folksferen. Gerard & Compagnie is gespecialiseerd in de oudere Amerikaanse folk.

Voor de pauze brengt het gezelschap muziek van Stephen Foster, die in het midden van de 19e eeuw leefde. Hij is bekend is als de ‘vader van de Amerikaanse muziek’. Zijn liedjes, waaronder ‘Oh! Susanna, Camptown Races, My Old Kentucky Home, Old Black Joe, Beautiful Dreamer and Old Folks at Home’ hebben 150 jaar na hun creatie nog steeds fans.

De muziekband, genoemd naar Gerard Nijborg uit Noardburgum, heeft ook gedichten van Emily Dickinson op folkmuziek gezet. Zij leefde eveneens in de 19e eeuw en moderniseerde de dichtkunst in de Verenigde Staten. Na de pauze brengen de enthousiaste Gerard & Compagnie drie grote helden van de 20e-eeuwse Amerikaanse folk op het podium: Tom Paxton, Lead Belly en Pete Seeger. De laatste is onder andere bekend van ‘We shall overcome’.

Een grote hoeveelheid aan instrumenten brengt Gerard & Compagnie mee. De band bestaat uit Gerard Nijborg (zang, gitaar, 5-string banjo, mandoline, harmonica, resonator guitar), Lieuwe Koster (zang, gitaar, mandoline, piano, accordeon), Alco Hoogcarspel (zang, viool, mandoline, mandola), Edith van der Roest (zang, gitaar, percussie) en Germ Dikland (basgitaar, percussie, zang).

Zie verder www.gerardencompagnie.nl