Zaterdag 24 September - Concert Inge & Friends met jazz-tribute

inge en friendsLegends of Jazz Zangeres Inge Alberts en haar Jazz’d Friends brengen een ode aan de jazzmuziek uit de jaren 50/60 van de vorige eeuw.

Het gezelschap uit Overijssel eert met een programma van beroemde songs de jazzgrootheden van weleer en zij doen de jazzmuziek en de sfeer van die tijd herleven. Het ensemble speelt een afwisselend programma van medium en up-tempo swing, bossa nova’s en mooie lazy ballads, gezongen in zowel Engels als Portugees. Op het programma staan songs uit the Great American Songbook zoals They can’t take that away from me van componist Gershwin en Bossa Nova’s zoals Meditation en The Girl from Ipanema, die we direct linken aan Antonio Carlos Jobim, Joaó Gilberto en tenorfenomeen Stan Getz, maar ook het instrumentale Take Five van het wereldberoemde kwartet van pianist Dave Brubeck en altsaxofonist Paul Desmond. Inge & Friends nemen u graag mee terug in de tijd van toen de jazzmuziek nog erg populair was bij jong en oud en laten u genieten van een avondje nostalgische muziek.

Het ensemble wordt gevormd door zangeres Inge Alberts en haar Jazz'd Friends Hugo van Os (piano), Frans Tunderman (contrabas) Peter Swart (saxofoon) en Matthias van Olst (slagwerk).

In de jaren ’70 zong Inge graag mee met popmuziek op de radio. Op haar 19e kwam ze bij gospelgroep The New Valley Singers in Nijverdal en aansluitend toerde ze als solozangeres met diverse gospelartiesten door Nederland. In 2006 koos Inge voor jazzmuziek en werd zangeres bij enkele pop- en jazzensembles. Door het volgen van een jaar zangles aan het conservatorium ArtEZ Zwolle, breidde ze haar techniek en repertoire verder uit en raakte ze enthousiast over de muziek uit The American Songbook, zowel swing als ballads.

“Met zingen kan ik blijdschap en verdriet uiten, een romantische of melancholische sfeer oproepen, een verhaal vertellen, iemand troosten of laten wegdromen. Klanken en harmonieën van instrumenten raken me. Door interactie met muzikanten ontstaat er vaak iets magisch, daarom maak ik graag muziek met anderen”.

De website .www.ingeandfriends.nl