Zaterdag 30 Maart - Concert Rose-île kwartet

Dit concert is helaas niet doorgegaan wegens ziekte van een van de artiesten.

 

 

Het Rose-Île kwartet uit Arnhem brengt het publiek naar warme, zuidelijke streken. Het viertal met zangeres Toetie Rijnaard en drie muzikanten staan die dag op het podium in de Schierstins.

Behalve Toetie Rijnaard maken Theo Worm (klarinet en gitaar), Gérard Baldeo (gitaar en basgitaar) en Nico Hoogland (accordeon) deel uit van het Rose-Île Kwartet. De vier brengen onder andere tango's, rumba's, walsen en luisterliedjes in het Frans, Duits, Jiddisch en liederen uit Zuid-Amerika. Vrolijke en melancholische melodieën wisselen elkaar af. Het kwartet komt ook met ritmische nummers om op te dansen, of om gewoon van te genieten. Toetie en haar muzikanten creëren een intieme sfeer van romantiek en melancholie. Zangeres Toetie Rijnaard heeft in de loop der jaren een breed repertoire opgebouwd. Zij zong in diverse groepen en deelt nu deze rijke ervaring met de huidige begeleiders. Haar warme stem past uitstekend bij de mooie klankkleur van de instrumenten. Rijnaard was finalist van het ‘Concours de la chanson’ 2018 in Den Haag van de Alliance Française. Meer is te lezen op: de rose-ile website

Een recensent schreef eens na een optreden: "De chansons klonken melancholisch en een enkele keer opzwepend. De begeleiding was helemaal afgestemd op de zangeres, die als een chansonnière voor het voetlicht stond. Bekende chansons zorgden voor nostalgie bij bezoekers. Van George Brassens klonk 'Les amoureux des bancs publics', over de geliefden die elkaar die liefde verklaren en van Edith Piaf 'Jái bien trop a faire'. 'Schwarze Augen', een Russisch, wat zwaarmoedig volkslied werd met veel gevoel voor dramatiek uitgevoerd. Het is een mooi, sentimenteel lied en men werd uitgenodigd tot meezingen, ook omdat de melodie vrij makkelijk is."

"Bewondering was er voor Toetie, die de sferen van de liederen goed aanvoelde. De klarinet was een mooie combinatie met haar, soms wat omfloerste stem, als ze soms als een duo optraden."