Zaterdag 11 Mei - Concert Paddy’s Day Off, met prachtige Ierse en Schotse folk

(foto rechtenvrij; Piet Douma). De folkmuziek wordt door de groep met een aanstekelijk enthousiasme aan de man gebracht. Opzwepende jigs en reels, hartstochtelijke rebelsongs en weemoedige ballades; een gevarieerd repertoire met nummers van onder andere The Dubliners, the Pogues, Dougie MacLean en Flogging Molly.

Paddy’s Day Off bestaat uit Wander van Duin uit Buitenpost (banjo, mandoline, zang), Mario Kramer (zang, gitaar) uit Leeuwarden en Carol Tummers (contrabas, low-whistle, zang) uit Workum. Het drietal plaatste zich in maart vorig jaar met een minitour rond Saint Patrick’s Day in de spotlights en heeft sindsdien een goedgevulde concertagenda.

Wander van Duin is in Noordoost Friesland bekend van zijn muzieklessen en van de voormalige band Cotton Green. Hij begint op zijn 17e met gitaarspelen. Hij vat al snel een grote liefde op voor ‘rootsmuziek’: folk, countryblues, old-time country...

Hij krijgt gitaarles van Dries Lubach en vormt daarna met Eeke Deelstra een klassiek gitaarduo. Vrij snel nadat hij begint met gitaarspelen pakt hij ook de basgitaar op. Hij sluit zich aan bij Highland Grasshoppers, een bluegrassband uit de omgeving van Burgum, waar hij tot 1991 blijft. Daarna maakt hij samen met Wilt Dijk en Wyger Smits deel uit van Cotton Green, een akoestische, swingende band. Hoogtepunten vormen onder andere drie tournees in Ierland en het voorprogramma van de Jayhawks.

Carol Tummers krijgt reeds vanaf haar 7e jaar pianoles. Op haar 12e gaat ze naast piano ook gitaar spelen. Tegenwoordig speelt ze behalve piano vooral contrabas. Ze krijgt onder andere contrabasles van Tjerk de Vos, die in dienst is van het Metropole en het Noordpool Orkest en pianoles en harmonieleer van Frans Douwe Slot. Bovendien geeft ze zelf muziekles.

Mario Kramer speelt sinds zijn 10e gitaar. In zijn tienerjaren speelt en zingt hij in punk-rockbands. Later breidt hij zijn muzikale smaak uit naar verschillende muziekstijlen. Sinds 2010 zingt en speelt hij ook solo: van pop tot folk en van rock tot country. Zijn grote voorbeelden zijn onder andere Bruce Springsteen, Johnny Cash, Bob Dylan en Kris Kristofferson. En natuurlijk Paddy’s Day Off. Zie ook www.wandervanduin.nl. Website: www.paddysdayoff.com en www.wandervanduin.nl