Vrijdag 8 Maart - 'Boeken fan Fryslân'- toernee van Willem Schoorstra en Jack Bottleneck

 

In het kader van de ‘Moanne fan it Fryske boek’ toeren schrijver Willem Schoorstra en singer-songwriter Jack Bottleneck door de provincie.

Als eerste komen ze in de Schierstins te Feanwâlden.
De avond staat in het teken van ‘smoute’ verhalen, gekke invallen en lekkere bluesmuziek.

Willem Schoorstra zal voordragen uit het Friese kadoboek: ‘Rosmos’. Het is een spannende en humoristische roman die zich afspeelt in de ‘onderklasse’ van de maatschappij in de ‘Wâlden’.

Jack Bottleneck staat bekend om zijn karakteristieke stem en zijn ‘mankelike’ bluesmuziek. Met een veelzijdig repertoire, z'n rauwe markante stem en zingend van uit z’n tenen, slaagt Jack Bottleneck er telkens weer in het publiek te prikkelen, te verwonderen en te charmeren. De nummers die Jack laat horen zeggen veel over z’n leven en je proeft aan alles dat hij de muziek leeft die hij speelt. Jack liep namelijk niet de weg van de massa, maar zijn eigen weg, inclusief dwalingen en zonden en zinnen als ‘Sometimes I ramble, I get drunk, I gamble, ain’t nobody’s business if I do.”

Net zo’n authentiek geluid als Jack Bottleneck laat Willem Schoorstra horen in zijn verhalen en romans. Willem debuteerde in 2002 met de poëziebundel ‘Ynwijing’. Na een verhalenbundel een jaar later schreef hij in 2004 zijn eerste roman, ‘Swarte Ingels’. Hij ontving verschillende prijzen, waaronder vorig jaar de Rink van der Veldeprijs voor zijn roman ‘De nacht van Mare’.

De ‘Moanne fan it Fryske Boek’ sluit op 30 maart af met een literaire avond m.m.v. Jan Siebelink, Tsead Bruinja en Eeltsje Hettinga. Volg ook boeken fan fryslan. De tournee van Willem Schoorstra en Jack Bottleneck wordt georganiseerd door de Algemiene Fryske Ûnderrjocht Kommisje (AFUK) uit Leeuwarden.