Zaterdag 12 September - Eerste eigen concert van band Sa kint ek

De muziekband Sa Kint Ek geeft voor het eerst een geheel eigen concert.

Het repertoire bestaat uit bestaande liedjes in een ‘eigen’ klinkende akoestisch stijl. Liedjes van onder anderen Sting, Stevie Wonder, The Beatles, Blöf, Ilse de Lange, Ruth Jacott en De Dijk komen voorbij. De songs zijn in het Fries, Nederlands en Engels.

Gerrit Steen (basgitaar en zang), Ton Edelijn (gitaar, hi-hatt en zang), Sander Stienstra (piano, cajon, djembé, melodica en zang) en Atsje Lettinga (zang en cajon) zijn de vier leden van de band.

Stuk voor stuk doorgewinterde muzikanten, die ook naast Sa kint Ek actief zijn in de muziek. Allemaal hebben ze de afgelopen jaren in diverse samenstellingen, formaties en projecten muziek gemaakt. Atsje Lettinga is toneelregisseur geweest voor bijvoorbeeld het grote openluchttheater Salomon in Kollum. Ze leidt theaterkoren in Buitenpost en Ryptsjerk en heeft sinds een jaar samen met Sander Stienstra een eigen theaterpaviljoen MeM op hun erf in het buurtschap Egypte bij Buitenpost. De afgelopen 4 jaar heeft een ieder van Sa Kint Ek een muzikale basis gevonden in deze muziekband, en dat is hoorbaar en voelbaar.