Zaterdag 26 September - Theun de Vriesboekendag

 

Tijdens de Theun de Vriesboekendag op za. 26 september organiseert De Schierstins deze keer weer taxaties voor diverse voorwerpen van de prehistorie t/m de 20e eeuw en boeken. Nieuw is dat meesterverteller Douwe Kootstra Theun de Vries’ verhaal ‘Jufferstate’ weer tot leven wekt.

Het publiek dient zich te houden aan de algemene en de Schierstins-coronaregels, zoals 1,5 meter afstand houden, looproute volgen en niet komen bij corona-achtige klachten zoals verkoudheid.

De taxaties zijn van 10.00-15.00 uur door Luitzen Haak en archeoloog en drs. Evert Kramer. De jaarlijkse boekenmarkt is van 10.00-17.00 uur. Bovendien vertelt Gerda van der Wijk vanaf 12.00 uur elke drie kwartier een of meer mooie verhalen van Friestalige schrijvers.

Bezoekers kunnen de volgende exposities bekijken tijdens deze ‘open dag’: het historische ‘Het Laatste Friese torenkasteel’ en de Theun de Vrieskeamer en - tussen de verhalen van Gerda van der Wijk door - ook de prachtige natuurfoto’s van Rob Blanken. De organisatie van deze dag is in handen van de Stichting De Schierstins.