Zaterdag 29 augustus - Theun de Vries-kuier 2020

Met rasverteller Douwe Kootstra

De meester-verteller leidt opnieuw iedereen die belangstelling heeft langs de idyllische plekjes, die er nog steeds rondom Feanwâlden/Veenwouden zijn. Over die plekjes heeft de in Feanwâlden geboren auteur Theun de Vries met verve geschreven.

Mede vanwege het beperkt aantal deelnemers en de corona-crisis is reserveren verplicht. Ook dienen deelnemers zicht te houden aan de 1,5-meter- en andere corona-regels.

De wandeling voert over schilderachtige weggetjes en paden langs de plekken van het jongetje Wilt Tjaarda en zijn familie, waarover De Vries tal van verhalen op papier heeft gezet. Maar de kuiertocht voert ook langs het geboortehuis van de schrijver en de plek waar hij zijn vroegste jeugd heeft gewoond. Douwe Kootstra verstaat de kunst de luisteraars terug te voeren naar de tijd van die oude verhalen.

Het startpunt van de ca. 4 kilometer lange wandeling is bij De Schierstins aan de Haadstrjitte/Hoofdstraat, waar de bezoeker om 13.30 uur begint met een kop thee of koffie (inloop vanaf 13.00 u.). Na afloop van de wandeling is er tijd om even bij te komen en de exposities in De Schierstins te bekijken en dan met name de Theun de Vrieskeamer. Daar is de bijna complete boekencollectie van de schrijver te zien en persoonlijke zaken zijn er uitgestald.