Zaterdag 31 Oktober t/m Zondag 3 Januari - Expositie ‘Thuis’ van Melda Wibawa

 

De komende zondagavonden is Leeuwarder kunstschilder Melda Wibawa te zien als een van de finalisten van het tv-programma Project Rembrandt. Maar haar schilderijen en tekeningen zijn de komende tijd ook te zien in de Schierstins.

Ter ere van haar 50e verjaardag houdt beeldend kunstenaar Melda Wibawa een solo-expositie in de Schierstins. Haar bijzondere schilderijen in het monumentale gebouw omvatten de onderwerpen ‘Rain on me’, ‘Familieportretten’, ‘Bloemen’ en ‘Schetsen van stadstaferelen’. Dit onder het alles omvattende thema Thuis.

Voor deze expositie laat Melda Wibawa kijkers zien wat ‘Thuis’ is voor haar. Belevenissen, herinneringen en gevoelens die zij koestert toen zij nog in Indonesië woonde, schoonheid en de veelzijdigheid van haar nieuwe ‘thuis’ in Nederland probeert zij op haar schilderijen en schetsen te laten zien in de vier verschillende onderwerpen.

Melda is opgegroeid in Jakarta en woont sinds 2000 in Leeuwarden. Als kind tekende ze veel. Ze volgde een opleiding architectuur en heeft een aantal jaren als architect gewerkt, maar kwam later terecht in de webdesignwereld. Het tekenen verdween derhalve naar de achtergrond.

In juni 2019 is zij Cum Laude afgestudeerd aan de kunstopleiding De Foudgumse School in Foudgum. In hetzelfde jaar won zij een prijs van het talentontwikkelingsproject ‘Verhalen in het Landschap’. Haar werk werd ook geselecteerd voor Zomer Expo 2017 en was zo in museum De Fundatie in Zwolle te zien.

Melda maakt behalve stadsgezichten, stillevens en portretten ook interieurs en landschappen. Ze werkt het liefst ‘en plein air’ om voeling te hebben met het onderwerp. Zie ook www.meldawibawa.nl .