Vrijdag 11 December - Cabaretier Pieter Jouke: try out Laars Lappen

Wie cabaretier Pieter Jouke wil zien optreden, moet naar de Schierstins in Feanwâlden. Het is naast Vlieland de enige plek in Friesland waar hij de komende maanden optreedt. Hij brengt de try out van zijn nieuwste programma Laars Lappen.

Pieter Jouke heeft iets met noordoost Friesland. Vier kilometer ten oosten van Feanwâlden heeft Pieter Jouke een deel van zijn kindertijd doorgebracht in de gereformeerde pastorie van De Westereen. Bovendien komt hij voor de derde keer op het podium van De Schierstins. In ‘Laars Lappen’ – onder regie van Annelies Herfst - trakteert Pieter Jouke zijn publiek weer op mooie verhalen, interessante inzichten en hilarische grappen. Hij linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een draai.

Niet alleen het podium is bekend terrein voor deze cabaretier, hij schrijft ook mee aan de teksten voor ‘Zondag met Lubach’ en levert een wekelijkse bijdrage aan het radioprogramma De Taalstaat.

Na zijn studie Arbeid- en Organisatiepsychologie ging Pieter Jouke (1973) werken in deze sector als adviseur en hoofd Personeel en Organisatie. In 2000 stapte hij voor het eerst op het podium als komiek en vier jaar later stortte hij zich volledig op zijn comedycarrière. Hij maakte avondvullende cabaretprogramma's en schreef veel voor radio, tv en collega-cabaretiers. Pieter Jouke bracht drie boeken uit, rende tien marathons, leerde de krijgskunst Krav Maga en verscheen regelmatig op televisie in onder andere Koppensnellers, CQC, Staat van Verwarring en Padoem Patsss.

Recensenten prezen hem, zoals Kester Freriks in de Theaterkrant: ,,Jouke weet op intelligente wijze de rijkdom van taal, de valstrikken en de dubbelzinnigheden prachtig uit te buiten.” In het Dagblad van het Noorden stond: ,,Aan al geslaagde grappen knoopt hij doorlopend onderliggende komische toevoegingen vast.”

Als gevolg van de corona-maatregelen duurt de try out ruim een uur. Bij voldoende belangstelling is er een tweede optreden om 21.30 uur.