Zaterdag 21 Augustus - Theun de Vriesboekendag - boekenmarkt en taxaties.

 

Tijdens de Theun de Vriesboekendag organiseert De Schierstins deze keer weer taxaties voor diverse voorwerpen van de prehistorie t/m de 20e eeuw en uiteraard boeken.

De taxaties zijn van 10.00-15.00 uur door allrounder Lútzen Haak en archeoloog drs. Evert Kramer. Bovendien vertellen goede vertellers, Douwe Kootstra en Gerda van der Wijk, beurtelings een of meer mooie verhalen. Ook is er muziek van Lucky Clarinets onder leiding van Luc Feikens.

Bijzonder deze keer is de tekenwandeltocht van Doet Boersma. Vanaf 9.30 tot 12.00 uur kunnen deelnemers onderweg tekenen onder begeleiding van deze zeer ervaren en kundige beeldend kunstenaar. Opgave bij de Schierstins Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel: 0511-472937 of bij Keunstakademy Fryslân Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 058-2136542 (eigen materiaal of voor € 7,50 een schetsboek met stevig kaft A5 en materiaalpakket gebruiken). De tekenkuier is hooguit 1,5 km lang; je staat meer stil te tekenen. Zelf licht stoeltje meenemen om op te tekenen.

Tegelijkertijd houdt Doet Boersma samen met fotograaf Janna van der Meer een expositie in De Schierstins, onder de titel ´Lân en Tiid´. Doet Boersma toont schilderijen uit de serie ´Fruchtbere Ierde´, Janna van der Meer laat foto´s zien uit het thema ´Fee, Lân en Ferbining´. Kortom, deze tentoonstelling beeldt het cyclische van de natuur uit in verf en fotocollages.

Bezoekers kunnen verder de volgende exposities bekijken: het historische ‘Het Laatste Friese torenkasteel’ en de Theun de Vrieskeamer. De organisatie van deze dag is in handen van het Vergeet-mij-nietje, het Theun de Vries Genootschap en Stichting De Schierstins.