Cultureel Historisch Centrum De Schierstins

Contact Info

Theun de Vriesboekendag

Theun de Vriesboekendag

Theun de Vriesboekendag

Boekenmarkt en taxaties op Theun de Vries-boekendag


FEANWALDEN – Tijdens de Theun de Vriesboekendag organiseert De Schierstins deze keer weer taxaties voor diverse voorwerpen van de prehistorie t/m de 20e eeuw en uiteraard boeken. Deze dag met traditionele boekenmarkt wordt opnieuw gehouden in augustus, namelijk zaterdag de 19e . Hierbij gratis entree.
De taxaties zijn van 10.00-15.00 uur door allrounder Lútzen Haak en archeoloog drs. Evert Kramer. De jaarlijkse boekenmarkt is van 10.00-17.00 uur. Bovendien vertelt rasverteller Douwe Kootstra mooie volksverhalen, waarbij er ook nog een kleine literaire quiz is. Deze keer is er muziek met gitaar en zang van Wondere Wouter, in 2016 uitgeroepen tot de beste kampvuurmuzikant van Nederland.
Pieter Aurik uit Zwolle staat er met een nostalgische Anton Pieck-stand. Ook Tess Schill is van de partij. Zij maakt illustraties in aquarel en pen en inkt en maakt er vervolgens wenskaarten van. Herman Verduijn leidt rond langs zijn persoonlijk samengestelde expositie ´Stijlvol wonen in de jaren ´30´.

Deze dag is gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen verder de volgende exposities bekijken: de wisselexpositie ´Stijlvol wonen in de jaren ´30´ van samensteller en verzamelaar Herman Verduijn (meubels van Amsterdamse School-stijl, Bruynzeelkeuken, kinderpostzegelposters enz.), het historische ‘Het Laatste Friese torenkasteel’ en de Theun de Vrieskeamer. De organisatie van deze dag is in handen van het Vergeet-mij-nietje, het Theun de Vries Genootschap en Stichting De Schierstins.
Inlichtingen bij De Schierstins, Haadstrjitte 1, tel. 0511-472937. info@schierstins.nl.

Entree: gratis