Cultureel Historisch Centrum De Schierstins

Contact Info

Wandel- en fietsroute vanaf De Schierstins

Wandel- en fietsroute vanaf De Schierstins

De fiets- en wandeltochten vanaf de Schierstins gaan in augustus niet door, maar wel zijn er nieuwe wandel- en fietsroutes beschikbaar in de Schierstins.
Het gaat om een prachtige fietsroute van circa 40 kilometer rondom het Burgumer Mar en wandelroutes van 10 en 20 kilometer in het moerassige gebied ten noorden en noordwesten van het dorp Feanwâlden.

Ze komen in de plaats van de fietstocht op 8 augustus en de Brommels-wandeltochten op 22 augustus. Deze zijn in verband met de corona-maatregelen afgelast. Maar met de nieuwe routes in de hand kunnen bezoekers van de Schierstins zelf de dag en het tijdstip bepalen waarop ze de wandeling of fietstocht willen maken.

Zowel de routes voor de fietstocht als voor de wandeltochten bevatten kaartjes. Bovendien volgen de wandelroutes vooral de wandelknooppunten in het desbetreffende gebied. Met name de fietsroute bevat ook interessante informatie over waterwegen en de noordelijke Friese meren.

Naast deze nieuwe routes (à € 2,00) zijn ook de bekende knooppuntenroutes van Friesland voor wandelaars en fietsers verkrijgbaar in de Schierstins, die tevens Toeristisch Informatiepunt is. En er is nog een nieuwe fietsroute tussen de Schierstins, Museum Klooster Claercamp en Museum Dokkum. Laatstgenoemde is gratis.

Om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk komen, is het noodzakelijk via de e-mail, telefoon eerst een dag en tijdstip te reserveren.
Dat kan via info@schierstins.nl of tel. 0511 47 29 37 (ook via voice-mail).

Onder het reserveren valt het nuttigen van een consumptie.

U kunt ook aan de balie vragen of het niet te druk is en u welkom bent.
.
U dient de volgende regels te respecteren:
  • Géén toegang als u, of iemand van uw huishouden gezondheidsklachten heeft die verband kunnen houden met het coronavirus: koorts/verhoging /verkoudheid.
  • 1,5 meter afstand houden van anderen in het gebouw, tuin en terras.
  • Handen ontsmetten bij binnenkomst.
  • We noteren uw gegevens zodat u, bij een eventuele uitbraak van het coronavirus, gewaarschuwd kunt worden.

Als u akkoord bent met deze maatregelen, bent u van harte welkom.