Cultureel Historisch Centrum De Schierstins

Contact Info

Wisselexposities

Werk Bennie Visser en Henk Stapert in Schierstins
Twee streekgenoten exposeren schilderijen en tekeningen                       

FEANWALDEN -  Twee streekgenoten uit Noordoost-Fryslân tonen hun schilderijen en tekeningen vanaf 14 januari in de Schierstins te Feanwâlden. Het gaat om Bennie Visser uit Feanwâlden en Henk Stapert uit De Westereen.
Beiden tekenen/schilderen al vanaf hun jeugd. Bennie Visser herinnert zich nog dat op een ouderavond van de lagere school al zijn tekeningen in een lokaal hingen. Ook thuis bij zijn ouders hingen veel schilderijen.
Maar Visser, inmiddels 77 jaar en wonend in Feanwâlden, bleef in de anonimiteit werken. Hij kreeg een baan bij het bibliotheekwezen – met de vroeger bekende bibliobussen langs de dorpen – en bleef daar tot zijn pensioen werken. In zijn vrije tijd tekende en schilderde hij landschappen, molens, oude woningen en monumenten, maar ook portretten, auto´s en stillevens. Met name de pentekeningen laten een grote precisie zien. Op de expositie is deze brede variatie aan onderwerpen te bewonderen.
Henk Stapert (1958) is afkomstig uit Sumar en woonde 18 jaar in Feanwâldsterwâl. Tegenwoordig staat zijn woning in De Westereen. Ook Stapert schildert al vanaf zijn jeugd. Pas 8 jaar geleden begon hij er serieuzer werk van te maken. Zeven jaar geleden begon hij schildercursussen bij Jan Kooistra in Dokkum te volgen. Hij is daar vijf jaar ´in de leer´ geweest. Tegenwoordig krijgt hij les van Tjeerd Landman uit Leeuwarden. Zijn belangrijkste onderwerp is het  landschap in de omgeving, zoals het Bûtenfjild met de Goddeloaze Singel. Het laatstgenoemde pad heeft trouwens ook Visser geïnspireerd tot schilderijen.

De expositie van de schilderijen en tekeningen is vanaf zondag 14 januari t/m zondag 3 maart te bezichtigen. De openingstijden zijn donderdag en zondag van 13.30-16.30 u., vrijdag en zaterdag van 10.30-16.30 uur. (behalve tijdens speciale activiteiten, zoals 26 januari, 3 en 11 februari). Zie ook www.schierstins.nl.