Cultureel Historisch Centrum De Schierstins

Contact Info

Internationale textielkunstexpositie Following The Thread

Internationale textielkunstexpositie Following The Thread

Expositie “Following the Thread “ van de groep QuiltArt.
De internationale groep QuiltArt heeft deze tentoonstelling  voor het eerst laten zien in Luxemburg in een voormalige wolfabriek . Na Feanwâlden gaat het nog naar Frankrijk en Engeland,enz.
Eén van de deelnemers, de oorspronkelijk uit Friesland afkomstige Dirkje van der Horst-Beetsma, geeft op de volgende middagen rondleidingen: za. 20 juli, do. 25 juli en alle vrijdagen in augustus.

De groep is opgericht in 1985 en bestaat uit 16 leden uit verschillende landen : Groot-Brittannië, Duitsland, België, Hongarije, Nederland, Denemarken en Amerika . 
Er gaat een strenge selectie procedure eraan vooraf. Dat maakt de groep uniek. De kunstenaars zijn actief en exposeren nationaal en internationaal.
Deze tentoonstelling heeft een catalogus , waar van ieder 1 werk is afgebeeld. De leden werken ieder in hun eigen stijl. En leveren één of twee werken.
Er worden verschillende materialen gebruikt : zelf geverfde stoffen, papier, krantenpapier, Tyvec, organza, Lutrador, katoen, linnen, zijde, roest en schellak.
Er wordt gewerkt met machinestiksels of via handborduren, zeefdruk, soldeerbout en heteluchtpistool. Zie ook www.quiltart.eu